Spartak Chuchelná – Březová

3:3
Muži
2024-10-06 15:30

OPAVA, Okresní přebor muži – 8.liga, 10. kolo

Neděle 06.10.2024

———————————————————————————————-

Rozhodčí: Stupeň Ondřej – Hladík Miroslav, Prasek Beno

70 diváků

————————————————————————————————-

Dobré odpoledne všem našim fanouškům i těm asi deseti čtenářům!!

Je pozdní odpoledne, ale o 8 dní později, a na základě toho, co jsem viděl včera v Komárově a že jsem už konečně (!!) vstřebal dění na hřišti při tomto zápase, který jsme měli ne-li jasně, tak aspoň určitě vyhrát, už musím dokončit tuto reportáž.

Nemáme to jednoduché, my, věrní fandové, my, pisálci, hráči na hřišti i rozhodčí.

Náš tým v této soutěži ani nemusel být, kdyby hlasování o postupu či nepostupu dopadlo v neprospěch tohoto rozhodnutí. A ejhle, kde se nacházíme!!

Jenže, když si to vezmu pozpátku od prvního kola do tohoto zápasu: dva body ztracené v závěru zápasu s Vítkovem, jasná prohra u lídra ve Štáblovicích v opakovaném zápase, zbytečná remíza v derby s Bohuslavicemi doma, pak samé výhry. Čtyři doma ztracené body, Vítkov by měl o bod méně, a dělili bychom se s ním o druhý flek a v klidu mohli dýchat i Štáblovicím na záda, a protože od nás nikdo tolik nečekal, tak bychom mohli dýchat uvolněně. Umíme překvapit, ale na obě dvě strany.

Pozitivně i negativně. Na druhou stranu: v našich zápasech padá tolik branek, že je pořád na co se dívat a ani naše vedení 5:1 v 60. minutě nemusí znamenat poklidný konec zápasu. A právě o tom to je: naše zápasy nás fandy baví, za 30 očí to je opravdu sportovně-kulturní zážitek!!! Prý se uvažuje o zvýšení vstupného……sranda!!!

Dnešní zápas, který řídila trojice sudích Stupeň, Hladík, Prasek se konal na opravdu těžkém terénu, noční liják a ani nově díky domácím mačům dorostu vzrůstající počet zápasů trávníku nepřidá, nemá čas na rekonvalescenci a ač dělá Roman co může i nemůže, je to opravdu těžké zachovat pažit v kvalitním stavu.

Naši v červeném, hosté žluto-černí, začínáme další honbu za třemi body.

Úvod je opatrný, do sedmé minuty se oťukáváme, roh na každé straně. Hned nato ale Dušan namaže hostům do brejku, naštěstí ti si špatně přihráli a náš levý bek si mohl oddechnout a my taky.

Honěk pak skvěle poslal do brejku na pravém křídle Pepu Halfara, ale ten potřebuje více klidu pro finální přihrávku. O hodně lépe tu samou situaci zvládli hosté na své levé straně, centr propadl na pětku, neodvracíme a prohráváme v 11. minutě zásluhou Řehulky 0:1…Klasika, my musíme vždy dostat první branku…¨

To naštvalo našeho Killera Danka Štefka, který hned z kontru po rozehrání poslal bombu pod břevno hostů, ale gólman Březové Böhm skvěle vyrazil na roh, bravo oběma!! Z opakovaného rohu však Danek Honěk míří nad.

Běží 17. minuta a Matyáš „Magneto“ Fojtík vyráží nebezpečný centr zprava.

TJ Vítěz Březová jako by měl zprávy od našich minulých soupeřů, že naše slabina je střed obrany, a tak to zkouší poprvé, ale Šrámo včas spustil závory. Maldini pak vyděsí Matyho svou hlavičkou dozadu,ufff!! Náš gólman pak váhá při uličce opět středem za naši obranu, naštěstí míč míjí naší pravou tyč. Ve 25. předvedou naši pěknou kombinaci ve vápně soupeře, ale Patrik Pačes Valenta míjí levou tyč a hned Rybenský pravou. Naši už jsou lepší, Pačes další ťukes zakončuje střelou opět vedle. Beny Rolný na levé straně pěkně zamotal nohy i hlavy třem obráncům Březové, ale ve finále se ukopl. Přípravka, nekoukat!!

Hosté začínají čím dál více zmatkovat i při vlastní rozehrávce, naši se však nesoustředí. Vše změní až Beny, který zavěsí odkudsi z vápna a je to 1:1 ve 37.minutě!! Teď bych potřeboval vrátit dění v obraze, protože jsem zrovna něco zapisoval a jeho gól opravdu neviděl.

Místo, aby nás to nakoplo, tak konec poločasového dění je v režii hostů:letí 43. minuta, pas po zemi středem naší obrany a Buda prostřeluje mezi Matyho nohama na 1:2!!

A aby toho nebylo málo, opět sólo hostí středem, 45.+2 a je to 1:3!! No nazdar, máme co dohánět, poločas…

Už v první půli si bokem zapisuju, kdo se mi líbí, a kdo ne, a taky sleduju hlavního, protože ten dnešní je fakt nějakej divnej….To až nakonec.

Do druhé půle jdeme beze změny v sestavě, hned z první naší akce Hoňo míjí z pravé strany. Filip Kocián, absolutně nejlepší z našich v první půli, hned 2x po sobě kazí jednoduché přihrávky, hosté zahrozí opět středem, ale slabou střelu tentokrát Maty kryje. Danek Štefek pak z trestného kopu pošle bombu do středu brány, ale Böhm nadvakrát chytá. V 53. hosté centrují křížem na svou pravou stranu, ale sólo nepromění a to je může mrzet. Kocián opět kazí při souboji, za kecy dostává žlutou.

Chvíli nato se po pravé straně probojuje Rybka, v souboji padá a máme výhodu penalty, kterou Killer Danek v 57.proměňuje, snižujeme na 2:3!!!

Koci snad dostal o pauze guláš se šesti, protože jeho diametrálně rozdílný výkon oproti první půli je do očí bijící a měl by střídat….Nechápu to, ale je to jen fotbal…A pokud jsem kopali penaltu za souboj na hraně pískat či nepískat, pak po hodině hry byl opět faulován Rybenský, co faulován, přímo sestřelen, ale rozhodčí dostal strach ji písknout, i když byla daleko jasnější, než ta naše první, no kamaride, už jsi udělal s tou píšťalkou dneska tolik kiksů, že tohle jsem opravdu dlouho neviděl a dám ti to nakonec taky pěkně sežrat, to si piš!!

62. a Filip opět kazí, tentokrát centr z volné pozice, hosté jdou do brejku, ale Petr Šrámek jim to zatrhne v pravý čas. Ke střele se dostane i Dušan Novák, byla opravdu povedená, ale mimo…Hosté pak posílají nebezpečný centr zleva po zemi skrz celé malé vápno bez povšimnutí, jejich další šanci v 68.- bombu z 16tky vytahuje Maty na roh!! Při něm dostává Šrámo žlutou na povel pomezního, asi za kecy, vidíme sice

z tribuny tak daleko, ale už neslyšíme…V 70. sudí Stupeň neviděl(??) ostrý faul na Pepu, další jeho mínus!!

Čtvrt hodiny před koncem zahráváme roh z pravé strany, hosté odvrací míč jen ke Killerovi Dankovi a ten je opravdu hoden té přezdívky, kterou jsem mu dal už dávněji, prostřelí k levé tyči houštinu nohou i rukou a vyrovnáváme!! Wau – 3:3!!

Danek Štefek mohl v 81. rozhodnout o naší výhře, jenže po sólu měl spíše střílet, než přihrávat nikomu pod sebe!! A přece to ještě mohl napravit: dvě minuty před koncem, po pasu Valenty, však míjí zprava bližší tyč…Však on si tu popravu nechává na Komárov, to při příští reportáži!! Poslední mé poznámky do bloku z průběhu konce zápasu jsou: Filip kazí…Filip opět kazí…opět kazí Filip…. Hosté u nás získali nečekaný bod, my dva nečekaně ztratili….

KONEC zápasu 3:3!!

Naši Best Players of Match: Maty Fojtík v brance (ale pozor!!s chybama!!), Danek Štefek, Petr Rybenský.

A teď ten komediant s píšťalkou p. Stupeň: nepřipadal mi jako nezkušený zajíc, aspoň věkem ne, ale když jsem si zapisoval jeho chybičky a chyby, na které mne upozorňoval můj věčný oportunista Ivan, a že těch chyb bylo na obě strany, včetně druhého penaltového zákroku, který nepísknul, tak nic horšího jsem v poslední době v podání sudích při našich zápasech opravdu neviděl.

Pane Stupeň-opravdu stupidní výkon!!

Dávám mu jedničku…..čili 1 z 10ti. Bez pardonu, sudího Vrbu naklonovat a tohodle poslat pískat na nádraží!!

Čest Dalis

Sestava

Matyáš Fojtík, Josef Halfar, Petr Šrámek, Martin Štefek, Dušan Novák, Filip Kocián, Petr Rybenský, Patrik Valenta, Daniel Honěk, Benedikt Rolný, Daniel Štefek, Jan Krakovka, Svatopluk Karban, Matěj Komárek

Střelci

Daniel Štefek
2
Benedikt Rolný
1

další zápasy

Menu

Sledujte a sDílejte

Následujte nás na sociálních sítích, abyste nezmeškali žádné novinky. Doporučujte, sdílejte…

Kontakt

Tělovýchovná jednota Spartak Chuchelná, z.s.
K. M. Lichnovského 101
747 24 Chuchelná
IČ: 14615886
spartakchuchelna@seznam.cz
Powered by Web4sport
Copyright K-system 2024